Een slimme tool

De kracht achter myJINI is de myJINI connector: deze meet je rijstijl, hoeveel kilometers je aflegt en op welke tijdstippen je op de weg zit. De gegevens die deze slimme connector registreert, zie je terug op je dashboard. Zo helpt myJINI je om je eigen reis- en rijgedrag te analyseren. Je ziet meteen hoe je slimmer én veiliger onderweg kunt zijn.

 

Als je je bij myJINI aanmeldt, krijg je de myJINI connector, ter waarde van € 95,-, in bruikleen en gratis thuisgestuurd. De connector is, eventueel met behulp van de handleiding, eenvoudig in je auto aan te sluiten. Lees hieronder hoe. Om de connector te installeren, moet je in bezit zijn van een auto met een OBD poort (OBD-II, EOBD) aansluiting. In de regel zijn dit auto’s met een bouwjaar vanaf 2001 (benzine) en 2003 (diesel). Bij hybride en elektrische auto's kan een correcte werking van de connector niet gegarandeerd worden.

Hoe installeer je de connector?

Je hoeft de connector maar éénmalig te installeren. Hij is heel eenvoudig te plaatsen in de OBD-poort van je auto. Zie de instructievideo hiernaast.

  • De OBD2-poort zit meestal onder het stuur of anders in het middenconsole. In de afbeelding hieronder vind je de mogelijke locatie’s.
  • De locatie van de OBD-poort staat meestal vermeld in het instructieboekje van je auto bij OBD2, On-Board Diagnostics, diagnose stekker of service stekker.
  • Je kunt ook gebruikmaken van externe databases voor de locatie van de OBD-poort: Outils OBD Facile database en CarMD database.
obd-small2

Wat doet de connector?

De myJINI connector meet je rijgedrag: hoe snel je remt, optrekt en waar en wanneer je autoritten plaatsvinden. Deze informatie wordt getoond op jouw dashboard. Het zijn jouw persoonlijke gegevens en dus alleen zichtbaar voor jou. myJINI werkt samen met Allsecur maar deelt geen individuele data, in geen enkel geval. Voor meer informatie hierover ga je naar ons privacy-statement.

 
 
loader