17-09-2015 – Mobiliteitsdienst myJINI breidt verder uit

Mobiliteitsdienst myJINI breidt verder uit

‘Connected driving’ beloont veilig rijgedrag en vormt basis voor slimmer rijden

Breda, 17 september 2015 – myJINI, een dienst die bestuurders beloont voor veilig rijgedrag, breidt verder uit. Nieuw zijn onder andere een mogelijkheid voor ritregistratie, een vernieuwd dashboard, een nieuwe website en de mogelijkheid mobiliteitsbudgetten in te regelen voor bedrijven. Leden kunnen nu een persoonlijke mix van slimme mobiliteitsdiensten samenstellen.

De basis van alle diensten is de speciale plug-in connector voor in de auto. Deze connector registreert per rit allerlei relevante gegevens, zoals de route, afgelegde afstand en gereden tijdstippen. Ook legt de connector het rem- en acceleratiegedrag vast.

Dashboard

Deze gegevens zijn ieder moment zichtbaar, via een persoonlijk dashboard. Hierin zien leden niet alleen informatie over alle ritten, maar ook over hun rijstijl. Zo zien zij per rit precies waar ze hard opgetrokken of geremd hebben. Op die manier verbetert de dienst de bewustwording en stimuleert het slimmer rijden. De rijgegevens zijn strikt persoonlijk en niet zichtbaar voor andere personen.

Veilig rijden beloond

De dienst beloont veilig weggedrag met JINI$ (spaarpunten). Deze zijn inwisselbaar voor 15 cent voordeel per liter brandstof bij Shell met de speciale myJINI-tankpas. Of voor diverse artikelen in de myJINI webshop.

Veilig weggedrag is onder andere het mijden van gevaarlijke tijdstippen zoals de spits en de nacht, maar ook bijvoorbeeld rustig en beheerst optrekken en remmen. Uniek is de wekelijkse ‘uitbetaling’ van JINI$. Daarnaast verdienen bestuurders bij veilig rijgedrag zogenoemde badges, die ze kunnen delen via social media.

Verzekering

myJINI biedt 5% collectiviteitskorting op de autoverzekering van Allsecur. Daarnaast kunnen leden met een Allsecur autoverzekering met veilig weggedrag tot en met 25% van de jaarpremie terugverdienen. Op die manier is de hoogte van de premie veel meer in overeenstemming met de rijstijl dan bij traditionele autoverzekeringen. Dit concept heet ‘Pay How You Drive’.

Ritregistratie voor (zakelijke) bestuurders

Voor zakelijke bestuurders biedt myJINI de optionele ritregistratie-module. Alle gemaakte ritten komen dan in het dashboard, waarna de bestuurder deze eenvoudig kan aanmerken als zakelijk of privé. Een handig hulpmiddel bij het indienen van declaraties. Deze gegevens zijn bovendien exporteerbaar naar een spreadsheet en direct bruikbaar in de administratie.

myJINI faciliteert mobiliteitsbudgetten

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om medewerkers een mobiliteitsbudget toe te kennen en dit zelf te laten invullen. Dit resulteert in een win-winsituatie voor beide partijen. Minder kosten voor de organisatie én een betere tegemoetkoming aan de persoonlijke wensen. Door het verleggen van de verantwoordelijkheid naar de medewerker wordt het mobiliteitsbeleid een stuk eenvoudiger en efficiënter. Een snel groeiende ontwikkeling waar myJINI op inspeelt. myJINI faciliteert, de werkgever biedt de mogelijkheden en de werknemer kiest. Het beter beheersbaar maken van alle vormen van mobiliteit is een doel op zich. myJINI is een slim alternatief voor leasing waarmee tot 20% kan worden bespaard op de autokosten.

Bewust, veilig en duurzaam

“Met myJINI willen we actief het aantal files terugbrengen en een gedragsverandering bij automobilisten bewerkstelligen,” zegt Dirk Grevink, CEO van BNV Mobility. “Door ze bewust te maken van hun rijstijl willen we bijdragen aan veiliger verkeer, een duurzamer leefomgeving en minder frustratie op de weg. We willen autorijden weer leuk maken.”

 
loader