17-3-2015 – Blog – Wat zegt je auto over jouw persoonlijkheid?

Wat zegt je auto over jouw persoonlijkheid?

Ben jij een klassiek type of juist heel erg gericht op trends en noviteiten, of zweef je daar tussen in? Heb je een traditionele leefstijl, of zie je iedere dag als een avontuur en beslis je elke morgen pas wat jij die dag gaat doen? Hoe je ook in elkaar steekt, grote kans dat jouw persoonlijkheid terug te zien is in je kleding en je kapsel. Maar ook je auto is een verlengstuk van je persoonlijkheid. En niet alleen het type auto, de kleur schijnt ook veel te zeggen over wie je bent. Check onze blog om te zien of jouw auto wel bij je past.

Ben jij een hippe, flitsende single, dan zal je waarschijnlijk niet in een stationcar rijden (tenzij je een roedel honden bezit die elke dag mee naar het bos moeten voor hun dagelijkse beweging). Hoogstwaarschijnlijk bezit jij een Volkswagen Golf of BWM 3-achtige auto! Klopt he ;-)!

Zijn jij en je partner net samen gaan wonen, dan hebben jullie hoogstwaarschijnlijk jullie eigen auto’s nog. Ieder zo’n sportief en pittig modelletje. Maar zodra er over kinderen wordt nagedacht is een nieuwe gezamenlijke auto een van de eerste onderwerpen die worden aangesneden. Alsof een kind niet in een Golfje vervoerd kan worden, dient het aanstaande gezin nu te beschikken over op zijn minst een vijfdeurs.

 

Autokleur en persoonlijkheid

De hippe surf-dude wordt geacht in een oud Volkswagen busje te rijden, of anders in een Jeep-achtig vervoersmiddel. Er zijn genoeg stereotypen te vinden over mensen en hun auto’s. Wat ons nog het meest opviel is wat de kleur van auto’s zegt over mensen. De infographic van Attwood Digital onderaan dit blog laat zien welke persoonlijke eigenschappen worden toegewezen aan autokleuren. Een rondje in ons kantoor, leerde ons dat het schrikbarend accuraat is.

 

Flitsende hybride

Onze marketing collega die in een witte auto rijdt is inderdaad enorm perfectionistisch met een ongelooflijk oog voor details. En de baas die een rode auto voor de deur heeft staan (maar altijd op de fiets naar kantoor komt) is inderdaad die energieke en dynamische persoon, met een enorme lust voor het leven. Onze boekhouder week echter een beetje af van het stereotype; als betrouwbaar en praktisch persoon verwacht je van hem misschien een beige of groene auto, hij rijdt echter in een flitsende zilverkleurige hybride ;-).

Misschien moet je deze typeringen met een korreltje zout nemen. Anderzijds is ook leuk om eens de proef op de som te nemen en in je directe omgeving te kijken of je vrienden rijden in auto’s met kleuren die matchen met hun persoonlijkheid. We zijn ook heel benieuwd of de kleur van jouw auto klopt met jouw persoonlijkheid.

 
what-does-the-colour-of-your-car-say-abo

 
loader