20-01-2015 – ‘Connected driving’-dienst myJINI maakt autorijden inzichtelijk
Breda, 20 januari 2015

Mobiliteitsbedrijf BNV Mobility heeft de ‘connected driving’-dienst myJINI gelanceerd. Met de dienst maken automobilisten hun rijgedrag voor zichzelf inzichtelijk en worden ze beloond voor een verantwoorde rijstijl. Daarnaast kunnen ze kiezen voor allerlei additionele diensten.

Alle deelnemers van myJINI rijden met een plug-in connector in hun auto. Deze speciale myJINI-connector meet bijvoorbeeld gereden tijdstippen en het rem- en acceleratiegedrag. Deze gegevens zijn alleen inzichtelijk voor de gebruiker, via een persoonlijk online dashboard.

Pay How You Drive

In combinatie met een autoverzekering beloont myJINI veilig rijgedrag met zogenoemde JINI$-spaarpunten. Veilig gedrag is onder andere het mijden van de spits, ‘s nachts niet rijden en rustig remmen en accelereren. JINI$ zijn inwisselbaar in de myJINI webshop. Bij veilig rijgedrag kan de beloning oplopen tot 25 procent van de verzekeringspremie. Het koppelen van de beloning aan de rijstijl is niet alleen eerlijker, maar zorgt voor een andere mindset bij bestuurders.

Deze manier van belonen stimuleert namelijk het rijden op die uren van de dag met minder kans op ongelukken. Ook zorgt het voor een rustiger en veiligere rijstijl, wat ongelukken, schade, frustratie, CO2-uitstoot en onnodig brandstofverbruik vermindert. Bovendien is het principe interessant voor beginnende automobilisten. Zij hebben immers nog geen schadevrije jaren opgebouwd, terwijl ze wellicht wel een veilige rijstijl hebben.

Tankpas en E-support

Deelnemers kunnen kiezen voor een myJINI tankpas waarmee getankt kan worden bij alle Shell-tankstations in Nederland. Het voordeel kan oplopen tot een waarde van vijftien cent per liter. Ook een module voor hulp bij ongelukken is optioneel. Deze dienst verleent assistentie tijdens ongevallen en neemt desgewenst contact op met hulpdiensten.

Geld verdienen met spitsmijden

Forenzen die in de regio Rotterdam wonen en/of werken, kunnen met myJINI sparen voor extra voordeel. Passen zij hun rijgedrag aan en rijden ze niet tijdens de spits, dan verdienen ze tweehonderd JINI$ per gemeden spits. Op die manier werkt de dienst mee aan een betere doorstroming en minder files in deze regio. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Verkeersonderneming Rotterdam.

Bewust, veilig en duurzaam

“Met myJINI willen we actief het aantal files terugbrengen en een gedragsverandering bij automobilisten bewerkstelligen,” zegt Dirk Grevink, CEO van BNV Mobility. “Door ze bewust te maken van hun rijstijl helpen we hopelijk mee aan veiliger verkeer, een duurzamer leefomgeving en minder frustratie op de weg. We willen autorijden weer leuk maken.”

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van myJINI. Een speciale calculator rekent voor iedere klant de besparing uit voor zijn of haar specifieke situatie.

 
loader