05-12-2014 – myJINI maakt rijgedrag inzichtelijk met Danlaw en Telit

Breda, 5 december 2014 – myJINI wil klanten efficiënter en veiliger laten rijden. Door het rijgedrag te monitoren en inzichtelijk te maken voor de gebruiker stimuleert de dienst veiliger en zuiniger rijden. Met de myJINI connector en het persoonlijke myJINI online dashboard kunnen gebruikers zien hoe ze zich op de weg gedragen. De technologie achter de myJINI connector is afkomstig van Telit en Danlaw.

De myJINI connector is een klein, connected device dat wordt aangesloten op de OBD-poort van de auto, meestal geplaatst onder het dashboard. Hiermee wordt het rijgedrag van de automobilist gemonitord. Deze gegevens kan de gebruiker terugzien in hun persoonlijk myJINI dashboard. De connector is van Danlaw, Telit levert de draadloze technologie.

Beloning voor veilig rijgedrag

De connector meet onder andere de volgende vier factoren: acceleratie, remmen, gereden kilometers en het gereden tijdstip. Deze gegevens samen bepalen de mate waarin een automobilist veilig rijdt. Veilig rijgedrag wordt beloond met JINI$. myJINI leden krijgen vijf procent korting op een autoverzekering bij Allsecur en kunnen tot 25 procent van de waarde van de premie terugverdienen in JINI$.

Ook ontvangen ze gratis een myJINI tankpas die geldig is bij Shell, e-support en hulp bij een ongeval. JINI$ kunnen gebruikt worden om een gedeelte van de brandstoffactuur te betalen. Zo is vijftien eurocent per liter brandstof te besparen. De JINI$ zijn ook inwisselbaar voor artikelen van de myJINI-marktplaats. De beloning door middel van spaarpunten is vernieuwend, eerdere systemen registreerden enkel het rijgedrag voor de bepaling van de premie.

Introductie op de Nederlandse markt

Voor zowel Danlaw als Telit betekent deze samenwerking een introductie op de Nederlandse markt. Beide bedrijven zijn al jaren werkzaam in de automotive-industrie. Danlaw ontwerpt, ontwikkelt en test software, elektronica en netwerkcommunicatie van miljoenen voertuigen wereldwijd. De producten van Telit zorgen ervoor dat apparaten gelokaliseerd kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren.

“Dit is een wereldwijd nieuw en innovatief concept. Juist doordat het mensen beloont in plaats van ze te straffen,” zegt JD Hassan, director of International Business Development bij Danlaw Inc. “Nederland loopt voorop met dit soort innovatieve diensten. De belangen van consumenten, bedrijven èn de overheid worden nu in één oplossing samengebracht. myJINI heeft dit op een goede manier gerealiseerd.”

“We zijn erg blij dat wij met service en hardware kunnen bijdragen aan zo’n nieuwe en spannende mobiliteitsoplossing. We zien er naar uit om samen met myJINI de mogelijkheden van een connected car uit te breiden op het gebied van verbeterde service en ervaring van de eindgebruiker,” aldus Dan Amir, Manager m2mAIR Mobile Business Unit bij Telit.

Dirk Grevink, CEO van BNV Mobility, initiatiefnemer van myJINI legt uit: “Pay How You Drive-oplossingen worden steeds belangrijker. Met deze samenwerking kunnen we profiteren van elkaars markten en ervaringen. Zodoende creëren we een sterkere propositie voor de eindgebruiker. Zowel nu als in de toekomst.”

De service is vanaf januari 2015 beschikbaar in Nederland. De voorinschrijving is inmiddels gestart, klanten kunnen zich via de website inschrijven voor myJINI.

Over BNV Mobility

NV Mobility is de organisatie achter myJINI. Heb je het over BNV Mobility, dan heb je het over mobiliteit. Dat is de corebusiness. BNV Mobility draagt concreet bij aan een betere mobiliteit van individuen en aan de optimale realisatie van mobiliteitsdoelstellingen van organisaties. Door deze focus heeft het bedrijf de afgelopen jaren een berg aan ervaring en kennis vergaard, die ze graag koppelen aan een innovatieve blik en de inzet van de laatste technologische ontwikkelingen. BNV Mobility is gespecialiseerd in spitsmijdingsprojecten en biedt gebruikers een totaalpakket mobiliteitsdiensten met een duidelijke meerwaarde.

Over Telit

Telit Wireless Solutions (AIM: TCM listed as Telit Communications PLC) opereert wereldwijd op het gebied van machine-to-machine (M2M) communicatie en biedt cellular, short range en positioning modules. Daarnaast biedt het bedrijf ook m2mAIR, managed services en diensten van toegevoegde waarde. Dit doen zij in application enablement en connectiviteit onder mobiele netwerken en internet/cloud.Telit Automotive Solutions levert oplossingen voor de automobielindustrie en producten en diensten aan autofabrikanten -leveranciers. Telit GNSS Solutions bedient de M2M-markt en levert gewaardeerde geo-positionering producten aan de bredere elektronica- en OEM-markten. Met meer dan twaalf jaar ervaring in M2M boekt het bedrijf constant vooruitgang door de zeven R&D centra over de hele wereld. Ze leveren producten en diensten in meer dan tachtig landen.

Over Danlaw

Danlaw ontwerpt, ontwikkelt en test de embedded software, electronics en netwerkcommunicatie van miljoenen voertuigen wereldwijd. De meer dan driehonderd engineers leveren innovatieve producten en handhaven de kwaliteit van de productie. Danlaw heeft het vertrouwen van zijn wereldwijde klantenkring gewonnen met hun integriteit, waarde en intuïtieve prognoses. Het bedrijf helpt zijn klanten hun strategische en commerciële aspiraties te doen slagen. De technische professionals van Danlaw hebben bieden al dertig jaar embedded-oplossingen voor auto-elektronica aan OEM’ers en hun klanten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van embedded systemen en het testen voor Embedded Control Units (ECU’s), netwerkcommunicatie voor voertuigen, infotainment en telematica.

 
loader