12-2-2015 – Blog – Bijzondere auto’s

Bijzondere auto’s

Wij Nederlanders rijden gemiddeld ongeveer 20.000 kilometer per jaar met de auto. Hoewel een auto primair is bedoeld om je te verplaatsen, zien sommige mensen hun auto als verlengstuk van hun persoonlijkheid, of als kunstwerk. Hieronder een aantal inspirerende foto’s van bijzondere auto’s die het straatbeeld opfleuren.

 

Voetgangers

Deze auto is een waar kunstwerk. Kunstenaar David Crow bedacht de auto om zijn vriendin te pesten met haar Imelda Marco’s- achtige schoencollectie. Wat vind jij? Zou je erin rijden, of ga je toch liever te voet?

Bijzondere-auto's---Stilleto-

Draagbare auto

Transport is volgens de van Dale een middel om van A naar B te komen. Dat je die soms zelf kunt dragen is best handig, onder je arm…in de trein ;-)!

Bijzondere-auto's---Draagbare-auto-2

Verzameling op je auto

Weet je niet wat je moet doen met al je speelgoed uit je kindertijd? Zonde om de Playmobil en Lego figuurtjes weg te gooien? Of wat denk je van al je gespaarde figuurtjes uit je Happy Meals? Plak ze op je auto!

Bijzondere-auto's---Verzameling

Vieze kunst op auto’s

Heb jij het ook wel eens gedaan, met je vinger een tekst schrijven op een vuile auto; ‘help, ik moet gewassen worden’, of ‘ik ben vies’? Deze kunstenaar gaat een stapje verder en gebruikt het vuil op auto’s als zijn canvas en maakt er de mooiste creaties mee.

Bijzondere-auto's---Kunst

Zichtbaar in het donker

Met de campagne ‘ik wil je zien’ worden verkeersdeelnemers aangemoedigd om goed verlicht aan het verkeer deel te nemen. Deze automobilisten in Amerika grepen Kerstmis aan om twee vliegen in één klap te slaan.

Bijzondere-auto's---Zichtbaar-in-het-donker

(Trek)haken

Je hebt het misschien wel eens gezien in het straatbeeld; guerrilla knitting, oftewel wild breien. Mensen versieren objecten in de openbare ruimte met gebreide of gehaakte lappen. Vind je een boom met een sjaal gek? Kijk dan eens wat ze met deze auto’s hebben gedaan.

Bijzondere-auto's---(trek)haken

Pimp het interieur van je auto

Wil je de buitenkant van je auto ongemoeid laten, maar zoek je wel een manier om je verzameling te exposeren of een persoonlijk tintje aan je bolide te geven; pak dan je interieur aan. Hello Kitty fans zullen hiervan smullen.

Bijzondere-auto's---Hello-Kitty-

Proppen

Niet echt een bijzondere auto, maar wel bijzonder. Wij hebben het namelijk altijd al willen weten; hoeveel mensen passen er nou werkelijk in een Mini Cooper?


 

Heb jij nog andere bijzondere auto’s gezien? Laat het ons weten op Facebook of Twitter!

 

Fotocredits:
http://blog.hemmings.com/index.php/category/oddities/art-cars/page/3/
http://www.marktraffic.com/tag/micro-mini-car
http://traveljapanblog.com
http://inspirationfeed.com/inspiration/artists/20-dirty-car-artworks-by-scott-wade/
http://weburbanist.com/2012/11/30/for-the-love-of-santa-22-crazy-christmas-decorations/
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/110259-extreem-breien-en-guerilla-knitting-leuke-hobby-ook-voor-u.html
http://1.bp.blogspot.com/-IJaUJr3hIRM/UVRNGWTO51I/AAAAAAAAA-k/s2PWXLscn1g/s1600/autoshow-kereta-tawau-6.jpg

 
loader