31-10-2014 – Nieuwe Pay How You Drive-dienst myJINI trapt af in Rotterdam

Een autoverzekering die veilig rijden en spitsmijden beloont met premiekorting en andere voordelen. Precies dat is myJINI, een nieuw concept van BNV Mobility. Rotterdam bijt de spits af.

Een promotieteam gaat op diverse P&R-plekken in de havenstad flyeren. Ook rijden in de stad twee weken lang enkele stadsbussen geheel in myJINI-thema. De belangrijkste boodschap: door de spits te mijden en bijvoorbeeld vaker het OV te nemen, bespaar je al snel zo’n 25 procent op je verzekeringspremie.

Vier rijfactoren
De dienst werkt volgens het zogeheten ‘Pay How You Drive’-principe, waarbij de hoogte van de premie mede afhankelijk is van je rijgedrag. Een speciale connector in je auto meet vier rijfactoren: acceleratie, remmen, gereden kilometers en het gereden tijdstip.

Veilig rijden? JINI$ verdienen

De verzekering beloont je bij verantwoord rijgedrag met JINI$, een soort tegoedpunten.
De punten kun je omzetten in een premiekorting van maximaal 25 procent, maar ook in andere voordelen. Zo krijgen myJINI-leden een Shell-tankpas waarmee je kunt betalen bij alle Shell-tankstations. Op de myJINI-marktplaats kun je aangeven of je brandstof gedeeltelijk met JINI$ willen betalen. Je kunt daarbij een maximum van 30 JINI$ per liter (t.w.v. 15 cent) inwisselen. De JINI$ zijn ook inwisselbaar voor artikelen uit de myJINI-webshop.

Inzicht in rijgedrag
Naast het bepalen van het rijgedrag en hulp bij ongevallen biedt de connector ook inzicht in je rijgedrag. Via een speciaal online dashboard krijg je een uitgebreid inzicht in je rijstijl.

Extra voordeel
Woon en/of werk je in Rotterdam, dan heb je recht op extra voordeel. Voor elke gemeden spits krijg je 200 JINI$ (t.w.v. 1 euro) extra. Uiteraard geldt dit alleen voor de dagen waarop je anders wel in de spits had gereden. Het voordeel van spitsmijden rondom Rotterdam kan oplopen tot wel 44 euro per maand.

‘We willen hiermee een bijdrage leveren aan een toegankelijker Nederland met minder files’, zegt Dirk Grevink, CEO van BNV Mobility. ‘Bovendien werken we op deze manier aan bewustwording en proberen we zo rijgedrag positief te beïnvloeden. We hopen dat we daarmee kunnen bijdragen aan de veiligheid van het Nederlandse verkeer.’

De voorinschrijving is inmiddels gestart, klanten kunnen zich via de website inschrijven voor myJINI.

 
loader